Templates til paginering i EasyCatalog

Den tætte integrering mellem EasyCatalog og Adobe InDesign, giver mange fordele, blandt andet at der ikke er nogle nye designværktøjer, som skal læres. Samt at scripting ikke er nødvendigt, men kan tilføjes, efter behov.

EasyCatalog er baseret på et panel, som er opsat sidestillet med de andre InDesign paneler. Det inkluderer yderlige værktøjer, til når placeholders og tags skal indsætte data, samt at opsætte placeringsregler for, hvornår en template skal bruges i outputtet.

Som en start kan der trækkes individuelle elemeneter fra det manuelt opsatte dokument, og erstatte statisk tekst med EasyCatalogs Field Specifiers. På denne måde bibeholdes alt tekstformaterings, afsnitsformatering osv.

Dette gælder ikke kun tekst, men også billeder, da man kan mærke en billedramme som en Field Specifier.

Efter dette kan et element tilføjes til InDesign-biblioteker og give mulighed for paginering.

Hvordan pagineres der så?
Der er et behov for to specifikke ting, for at kunne paginere.
 
Template dokumentet, som er et tomt dokument, men med inklusion af sidehoved, sidefod, afsnits- og tekstformateringsregler. For at automatisere en paginering, vil pagineringstypen også skulle være bestemt i dette dokument.
 
Paginationbiblioteket, som indeholder alle de elementer, der er nødvendige for at placere data i dokumentet. Selv hvis der ikke er planer om at automatisere pagineringen, vil det spare en enorm mængde tid, at oprette templates, som indeholder de vigtigste elementer, der er placeret på de forskellige sider.
 
Der er mulighed for at have et ubegrænset antal template elementer, som automatisk kan vælges af EasyCatalog ved paginering. Der kan med dette også besluttes hvorvidt nogle elementer i et bibliotekselement skal skjules, når et kriterie i datakilden opfyldes.
About the author