DATADREVET

Hvad er datadrevet grafisk produktion?

Produktion af kataloger og prislister er en essentiel process for de fleste handels- og produktionsvirksomheder. Hvad enten de publiceres trykt, digitalt eller begge dele, understøtter de i væsentlig grad salget. Derfor har fremstillingen af kataloger og prislister ofte høj prioritet og lægger derfor også beslag på mange interne ressourcer.

Hos Rezorz praler vi gerne lidt af, at være eksperter i at håndtere data i InDesign, og derved optimere og automatisere fremstillingen af netop kataloger, prislister, tilbudsaviser og lignende – drevet af data.

Gå til kilden

Det er vores erfaring, at de oplysninger, der skal viderebringes ofte allerede eksisterer i virksomhedens administrative systemer, men at arbejdet med at publicere disse informationer i et spændende og brugervenligt format er meget omfattende og meget tidskrævende. Men sådan behøver det ikke at være!

Hos Rezorz skaber vi en direkte direkte sammenhæng mellem de strukturerede produktinformationer fra virksomhedens administrative systemer til det kreative og inspirerende layout i kataloger, prislister og tilbudsaviser.

Færre fejl

Denne tilgang har mange fordele. Først og fremmest slipper man for at skulle klippe og klistre mellem regneark og layoutprogram, hvilket både sparer tid, minimerer risikoen for menneskelige fejl og gør de efterfølgende opdateringer af indholdet let. Også sprogversioneringer bliver på denne måde et spørgsmål om nogle få klik.

Reduceret produktionstid

Samtidig betyder denne tilgang, at selve layoutfasen ikke behøver at afvente, at alle informationer er tilgængelige før arbejdet kan påbegyndes. Det bliver enkelt løbende at opdatere med ændrede eller udvidede informationer.

Dermed kan disse processer foregå sideløbende istedet for fortløbende og på den måde være med til drastisk at reducere den samlede produktionstid.

Det unikke er at den kreative frihed bevares, kombineret med muligheden for løbende at opdatere informationerne i dokumenterne. Altså ikke noget med, at et billede ikke kan flyttes eller skaleres, eller at en font eller tekststørrelse ikke kan ændres, når først informationerne er placeret.

Løsningen kan implementeres på mange måder lige fra en simpel droplet eller webformular til aflevering af data til et fuldt integreret lokalt system på egen server. Dermed er der en løsning til alle uanset om det drejer sig om få siders prislister eller om store  produktkataloger på flere hundrede sider.

Kontakt Rezorz og hør mere om mulighederne...