EasyCatalog

Automatisering med EasyCatalog
– fra rå data til datadrevet katalog...

EasyCatalog er en avanceret udbygning på datamerge funktionen, som allerede findes i Adobe InDesign.
Den største fordel ved EasyCatalog er muligheden for opsætningen af flere forskellige skabeloner, som ved hjælp af et dataudtræk kan opsættes i forbindelse med hinanden. Derved kan et helt katalog, eller en anden tryksag blive opsat i løbet af ganske kort tid, og hver gang der skal foretages ændringer kan denne blive fornyet, ud fra datasættet.

Automatisering med EasyCatalog har den store fordel at du kan anvende de allerede eksisterende data fra din virksomheds administrative systemer (ERP), til at få skabt et flot grafisk produkt, uanset om det drejer sig om prislister eller store kataloger på flere hundrede sider, med hver deres sprog og valuta.

Lad EasyCatalog starte samarbejdet med både dit bagland og din produktionsplan, så der altid vil komme fejlfri, korrekt opsatte resultater ud, når du laver din automatiserede katalogproduktion.

Automatisk katalogproduktion ud fra excel, xml og andre databasekilder.

Brug for EasyCatalog Licens?

Vi er godkendte forhandlere.
Se her!

Animation af Rezorz arbejde, vist som tandhjul, med fokus på EasyCatalog
data

1. Data / Dataudtræk

Nøglen til succes er data, dvs. strukturerede data. Vores erfaring er at de fleste produktinformationer allerede findes i din virksomheds adm. systemer, enten i rå databaser el. PIM o.lign. Udtræk fra disse platforme er ofte overvældende indholdsrige, og det er ofte kun er en sorteret mængde informationer man ønsker at vise i et katalog mm. Hvor sorteringen skal foregå er op til dig, og vi hjælper gerne med denne del.

Det er også muligt at lade EasyCatalog, trække data ud fra ERP-systemer, såsom Uniconta, Perfion, Visma e-conomic, Innovision Dynamics C5 og SAP. Så det ikke nødvendiggøres at have flere systemer, for at videregive data.

Rezorz arbejder med rigtig mange forskellige datakilder, men de mest gængse er excel/.xls, .xml, .csv, .txt, JSON, MS SQLODBC.

OBS! Jo bedre strukturen er på de data vi modtager, jo højere procentdel af opgaven kan fuldautomatiseres.

Er du i tvivl om hvordan du skal gribe datahåndteringen an for at kunne komme i gang, så kontakt os endelig!

indesign, automaisering af data

2. Struktureret datagrundlag

Når der er genereret et strukturet datagrundlag, kan det importeres i EasyCatalog så det kan anvendes i InDesign.

Mulighederne for anvendelse og specielle indstillinger er nærmest uendelige, men vigtigst er dog, at når først din datakilde er koblet op ad denne vej, så beholdes forbindelsen før, under og efter InDesign arbejdet. 

Har du specielle ønsker til fx. paragraph- og characterstyles, grepstyles, ikoner, stregkoder, hyperlinks osv., så kan både originale indstillinger anvendes, eller det kan scriptes direkte i EC panelet så det placeres automatisk i dit dokument.

Rezorz arbejder både med helt simpel 1-1 tagging men også skabeloner hvor du kan trække dine varer og evt. varegrupper ind fra dit indd. library – også med billeder!  

Det første Rezorz gør når en datakilde skal valideres, er at søge efter dubletter, eller anden form for dataduplikering.
Hvis der er dubletter er det vigtigt at disse behandles, gøres unikke, eller i værste fald ”fjernes” så en ren og valid datakilde er til rådighed for InDesign og EasyCatalog.
Ideelt set bør hver post i en database repræsentere en enkelt, unik enhed.

 

EasyCatalog

3. EasyCatalog og InDesign

Når datagrundlaget og EC-panelet er kombineret, har man det perfekte værktøj til nu at kunne danne sine kataloger, prislister og meget andet.

De rettelser der foretages i datagrundlaget, opdateres i InDesign på et øjeblik, og det betyder at selv store kataloger med mange prisændringer kan opdateres få minutter før tryk. Ingen copy/paste- eller stressfejl! Og, ansvaret for at data’ene er korrekte er nu placeret hos de data-ansvarlige, så grafikeren kan koncentrere sig om det grafiske. For de hærdede er der endvidere mulighed for at opdatere bagud i datakilden – men vi anbefaler at det gøres den anden vej.

Rezorz arbejder med alle versioner af InDesign på både mac og pc. 

EasyCatalog får ligesom InDesign, hvert år en ny version,  så husk at holde jeres licens til EasyCatalog opdateret, så der ikke opstår problemer med versioneringen.

Tom snakker data, Lise taler design. Hvem kan forbinde dem?
final product with EasyCatalog

4. InDesign og PDF

Du kan få det færdige InDesign-arbejde retur præcis som du ønsker det, fx. som en trykklar pdf, pdf til iPaper osv., eller InDesign dok./book til selv at arbejde videre i. 

PDF
Har du mange pdf’er der skal exporteres kan du med fordel se hvordan du kan få automatiseret denne del i et workflow.

Rezorz bruger selv InDesign og EasyCatalog for at automatisere kontrol og tilretning af egne PDF-filer helt automatisk og for at optimere vores produktion maksimalt. Vi holder os fuldt opdateret med de nyeste opdateringer, og kan kalde os EasyCatalog eksperter.

Kontakt Rezorz på info@rezorz.com eller på telefon 96606050 og hør mere om dine muligheder med EasyCatalog.

Hvad kan automatisering bruges til?

– kort sagt til alle de handlinger du skal gøre mere end én gang, men her er et par gode forslag:

  • Kobling af data fra ERP-udtræk (PIM, DAM, ODBC, NAV osv.) til færdigt katalog i InDesign
  • Exportering af billeder til webshop
  • Opsplitning og samling af PDF’er til fx. rotationstryk
  • Metadatering af assets (foto, video, pdf, xls. mm).
  • Avancerede korrekturflow i DAM
  • Softproof
  • PDF exportering der overholder ISO-12647 standarden – hele vejen igennem!
  • Kataloger og prislister
  • Produktoversigter
  • Samlevejledninger
  • Grafiske produktioner vha. skabeloner